Thursday, January 9, 2014

Õppida-õppida-õppida

Mida päev edasi, seda rohkem tuleb erinevat materjali postkasti. Viisa vaja teha, oma andmed kontrollida, migratsiooni reeglid jne jne jne.
Hiljuti saadeti link vabatahtliku õppematerjalide lehele, mis enne tööle asumist tuleb korralikult läbi töötada.
Alustasin optimistlikult. Esimesel lehel oli kümmekond pdf faili ja videolõiku, mille sisuks üldine jutt olümpiamängudest, Sochi linnast ja Sochi olümpiarajatistest ning lühidalt ka spordialadest.
Mis seal ikka, arvasin, et loen huvipakkuva kiirelt läbi ja jamal ei peatu, aga ilusaks mõtteks see jäigi. Iga dokumendi avamine andis 15 punkti ja kuskil lehe ülaservas hakkas skoor jooksma, et palju sul punkte kogutud. Et tõenäoliselt on mingil põhjusel punktide kogumine oluline, avasin järjest kõik dokumendid ja mis paistsid ebahuvitavad, panin ka kohe kinni. Üllatus tuli siis, kui kõik dokumendid olid avatud ja suletud ja leht tahtis, et ma nüüd ka testi teeksin. testis 20 küsimust, millest õigeid pidi olema 15. tegin testi kiiresti ära ja põrusin. Üks vale vastus oli rohkem. Ja mis kõige naljakam, uuesti seda testi enne 24 tunni möödumist teha ei saanud. ja selliseid teste oli sellel konkreetsel lehel 4. Siis jõudis kohale, et õppeprogrammiga ühe õhtuga hakkama ei saa ja nii lihtne, nagu algul ette kujutasin,see ei ole.
Hakates nüüd natuke lähemalt seda lehte uurima ja üritades see endale selgeks teha, võis aru saada, et kokku oli erineva teemaga lehekülgi 4 ja kui esimesel lehel 4 testi, siis ega teistelgi lehtedel kergem ole.
Etteruttavalt nii palju, et teistel lehtedel oli teste mõnevõrra vähem, 2-3 testi. Ja ka küsimuste arv testides kõikus 5 ja 25 vahel. Aga kokku vist 12 või 13 testi.
Nii et kerge see olema ei saa. Seda enam, et  teemad on vajalikest absurdini ja lisaks olümpiamängudele ka paraolümpia.
Teemad:
1. Minu mängud - kõik mis seondub olümpiamängude ehitistega ja ümbruskonnaga, lisaks ülevaade spordialadest.
2. Minu omadused - kõik, mis seotud vajalike omadustega, tööohutus, erinevad kliendigrupid mängudel, suhtlemine puuetega inimestega, turvaküsimused jne
3. Minu töö - kõik, mis seondub minu tööga murdmaa- ja laskesuusatamiskeskuses
4. Minu töökoht - Kõik, mis seondub Laura suusakeskusega. Alates pättide äratundmisest kuni raadiosaatja kasutamiseni.
Ja iga teema kohta mitu testi.
Nii palju infoks, et esimese korraga tegin ära vist 3-4 testi, ülejäänud teise korraga. Ja ühte testi tegin neli korda. Oli üks tõeliselt mõttetu test, milles pidid teadma, palju Ameeriklased prügi toodavad, kui palju meie tarbimine ületab maa ressursse, kas Sochi jaoks on olulisem uus lennujaam või kanalisatsioon jne.
Kogu see õppimine ja testide tegemine võttis kokku 3 nädalat. Ja siiani ei saa aru, miks ma nii palju pidin paraolümpiast lugema ning miks uurima mõttetuid keskkonna teemasid.
Aga üht teist huvitavat sain ka teada, eelkõige enda, kui vabatahtliku töö ja eluga seonduvat.
Mida siis vabatahtlik peab ja tohib teha ning mida ei tohi ja mida ei saa teha, mida saab ja mida ei saa.
Vabatahtlikule on ette nähtud:
- Tasuta elamine. elamine on 1-3 toalistes korterites, kus ühes toas 2-4 inimest. Igas korteris köök, dusshiruum ja tualett
- Tasuta toit 3x päevas
- Tasuta transport bussis ja rongis
- Tasuta riietus. Riietusest antakse vähemalt 15 eset (mäejope, tavaline jope,fliisist jope, polo, mäepüksid, õhukesed püksid, müts, suusamüts, kindad, saapad, tossud, vihmamantel, seljakott, õlakott, vöökott)
- Tasuta meditsiiniabi
- Wifi ja telekas on ainult puhkeruumides.
- Vabatahtliku tööriideid võib kasutada ainult tööalas ja töö ajal. Tribüünil tööriietes olla ei tohi ja peale tööaega pead oma riietega käima
 
Nimekiri, mida teha ei tohi, on nii pikk, et ei hakka siin üles lugema  


Pildid:
1. Vabatahtlike riietus
2. Vabatahtlike elumaja
3. Kuidas kirjeldada kahtlast isikut :)
4. Olümpia hüppemägi
5. Murdmaasuusa radade kaart

No comments:

Post a Comment